het jongerenweekend
____

Informatie m.b.t. Covid-19:

1. Tijdens de kampen volgt iQProg het protocol zomerkampen (https://www.wijgaanopzomerkamp.nl). Het RIVM en OMT hebben het ministerie positief geadviseerd over dit protocol, waarna op 11 juni groen licht is gegeven voor de kampen.

2. Bij annulering n.a.v. de richtlijnen, zoals vermeld op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 onder het kopje ‘Ben je ziek?’, vervallen de annuleringstermijnen en krijg je 100% van het betaalde bedrag retour (zie de Aanvullende Voorwaarden in het aanmeldformulier).

Het jongerenweekend is bedoeld voor jongens en meiden die al kunnen programmeren, maar ook voor jongeren die dat nog niet kunnen.

 • We gaan o.a. bezig met uitdagende programmeeropdrachten (challenges), waarbij je samen werkt aan een oplossing.
 • Ook gaan we programmeren zonder computer.
 • En uiteraard is er meer dan voldoende tijd om zelf of samen aan de slag te gaan met je eigen programmeerproject.

Genoeg mogelijkheden voor programmeerplezier!

Maar…

 • wil je ook leren hoe je je fixed mindset (“ik kan het toch niet”) ombuigt naar een growth mindset (“dit kan ik leren”)?
 • wil je ook leren doorzetten, inspanning leveren en hindernissen nemen (en overwinnen!)?
 • is kritiek en uitleg aanvaarden, vragen stellen of fouten durven maken ook een issue?

Dan is dit programmeerkamp zeker iets voor jou, want ook al deze zaken komen aan de orde!

Dit programmeerweekend is voor (vermoedelijk) hoogbegaafde jongeren van 14 jaar en ouder en/of 2e klas middelbare school en hoger en vindt plaats in het weekend van vrijdag 11 t/m zondag 13 september 2020 in Ommen en kost € 259,- per deelnemer.

Genoeg gelezen?

Klik dan hier om naar het aanmeldformulier te gaan!

Er is nog 1 plekje beschikbaar.

praktisch
____

Het jongerenprogrammeerweekend is voor (vermoedelijk) hoogbegaafde meiden en jongens van 14 jaar of ouder en/of 2e klas middelbare school en hoger.

In de herfstvakantie hebben we nog een programmeerkamp, deze is voor kinderen en jongeren van 9 jaar (en ouder). De ervaring leert dat de oudste deelnemers rond de 15 jaar zijn.
Meer informatie over het kamp in de herfstvakantie vind je op www.programmeerkampen.nl.

We hoeven geen bewijs dat een kind hoogbegaafd is. We vertrouwen erop dat ouders zelf inschatten of dit weekend geschikt is voor hun kind. (Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen, als je twijfelt.)

Dit jongerenprogrammeerweekend begint op vrijdag 11 september 2020 om 16.00 (tijdstip nog niet definitief) uur.

Op zondag 13 september 2020 eindigt het weekend om 16.00 (tijdstip nog niet definitief) uur.

Het jongerenprogrammeerweekend kost € 259,- per deelnemer.

Deze prijs is inclusief 2 overnachtingen, maaltijden, versnaperingen e.d.

Het weekend vindt plaats in groepsaccommodatie Emsland in -locatie volgt-.

Meer informatie over deze locatie kun je hier vinden.

Het jongerenprogrammeerweekend gaat door bij minimaal 7 deelnemers.

Het maximum aantal deelnemers is 15.

Bij voorkeur nemen de kinderen zelf een laptop (Windows, Mac, Linux) mee. Er kan een laptop gehuurd worden.

Overige praktische zaken worden per e-mail naar de deelnemers gestuurd.

Genoeg gelezen?

Klik dan hier om naar het aanmeldformulier te gaan!

Er is nog 1 plekje beschikbaar.

ervaringen
____

Het was een leuk kamp, veel programmeren, maar ook genoeg tijd om spelletjes te spelen, koken, lasergamen en gezellig om het kampvuur te zitten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dijon (eerste keer mee)

15 jr.

Het was een heel leuk kamp en heb veel geleerd, ik heb namelijk voor het eerst python gebruikt en er mooie vormen van gemaakt.

Er is er genoeg te doen als we niet aan het programmeren zijn zoals lasergamen en andere spellen.

Met het eten was het goed geregeld.

Ik zou er graag nog een keer heen willen.

N. (meisje, eerste keer mee)

13 jr.

Het was een leuk kamp en het was fijn dat we zoveel vrijheid hadden in wat we gingen doen. Een minpunt is de corvee, maar dat is dan wel de enige.

Mads

13 jr

Ik vond het kamp erg leuk. Het biedt mensen de kans om mensen te vinden die hetzelfde denken en die hetzelfde soort dingen leuk vinden. Ik heb ook veel mensen kunnen helpen met verschillende onderwerpen, en heb zelf ook veel geleerd. Bovendien was de accommodatie ook erg mooi en ruim. Al met al een erg leuk en leerzaam kamp.

Maxim

18 jr.

Ik vond het kamp vooral leuk, vooral het koken en slapen vannacht. Het programmeren voor het eerst in verschillende nieuwe talen zoals c++. Het is leuk omdat iedereen je wil helpen en je het ook heel gezellig kan hebben. Ik zou dit graag nog veel vaker te doen.

Melle

12 jr.

Dit programmeerkamp was het leuk dat er wat meer vrijheid was. We mochten zelf bepalen wanneer we wilden buitenspelen, programmeren of gamen. Ook vond ik het leuk dat we dit jaar mochten koken.

Riemer

15 jr

Ik vond dit kamp leuker dan de vorige kampen, het is programmeerkamp maar dan autonoom en onder je leeftijdsgroep. Ik heb een programma geschreven waarmee je vocabulaire kan leren in python. Verder vond ik het pannenkoeken bakken ook erg leuk.

Taeke

15 jr.

over ons
____

Twee keer per jaar (meivakantie en herfstvakantie) worden er programmeerkampen voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren georganiseerd door:

Sjoerd Dirk Meijer

Sjoerd Dirk Meijer

iQBegrijp/iQProg

Sjoerd Dirk verzorgt al meerdere jaren programmeercursussen voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en verzorgt deze door heel Nederland. Daarnaast ondersteunt en adviseert hij (basis)scholen op het gebied van programmeeronderwijs en hoogbegaafdheid.
Sjoerd Dirk is geregistreerd in het KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid (als ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid), is gediplomeerd (kinder)coach en Jeugd- en gezinsprofessional SKJ.

https://www.iQBegrijp.nl

Jolanda Buter

Jolanda Buter

iQProg

In het voorjaar van 2015 is Jolanda begonnen met de programmeergroep voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in Meppel. En vanaf 2018 gaat Jolanda mee als begeleider bij de programmeerkampen. Jolanda is leerkracht basisonderwijs, ze geeft programmeerles op basisscholen voor programmeeronderwijs.nl en is ECHA Specialist Hoogbegaafdheid i.o.

Brenda Meijer

Brenda Meijer

iQProg

Brenda is een vertrouwd gezicht bij de programmeerkampen, want ze is één van de vaste begeleiders. Ze heeft veel ervaring met hoogbegaafdheid; als ervaringsdeskundige en als moeder. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als onderwijsassistent op een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK) en daardoor heeft ze ruime ervaring met o.a. autisme/ASS en ADHD.

contact
____

in samenwerking met

06-42151759
info[apenstaartje]programmeerkampen.nl (gebruik s.v.p. het contactformulier)
KvK 76306992
BTW NL860582474B01

  aanmelden
  ____

  Via onderstaande knop kom je bij het aanmeldformulier voor het jongerenprogrammeerweekend 2020.
  Het formulier wordt geladen vanaf een website met SSL-beveiliging, waardoor de ingevoerde informatie via een beveiligde verbinding verzonden wordt.

  Mocht onderstaande knop niet werken, ga dan naar https://iQProg.nl/aanmelden-jongerenprogrammeerweekend-2020.

  Er is nog 1 plekje beschikbaar.

  Nadat je het aanmeldformulier verzonden hebt, kun je direct online betalen via o.a. iDeal.